lördag 5 mars 2011

Mackor och kaffe

Den härligaste lördagsmorgonen på länge har jag haft då jag o en kompis åkte ner på stan och lärde känna några av de hemlösa lite grann. Vi åkte och hjälpte till med utdelningen av kaffe, mackor och kläder som Livets ord brukar fixa. Det va väldigt trevligt att umgås med de som kom och det som förvånade mig var hur sociala och humoristiska de flesta var.
Tyvärr blev det ingen filtutlämning, då de som verkligen skulle behöva en har blivit omhändertagna under vintern. (vilket är bra)
Det var en som möjlig "kandidat" som jag pratade med, men eftersom han bodde på härbärget får han inte ha mera packning än han redan har. Trots det blev han glad och tackade hjärtligt för omtanken och när jag berättade att det va så många som hjälpt till kom ett extra leende.

Jag hoppas att ni inte är besvikna för jag vet att filtarna kommer att komma till användning, det är bara så viktigt att rätt personer får dem. Jag vill uppmuntra er att fortsätta med att göra care-squares för även om några anser att detta är onödigt arbete får vi inte glömma att vårat syfte är mer än bara fysisk värme, vi satsar på hjärtana!
En annan sak som är bra att komma ihåg är att det här projektet är ett nystartat arbete, drivet av en tvättäkta gröngöling och det kan ta ett tag innan det rullar på som det är tänkt.

Man kan inte börja springa förrän man lärt sig att gå. Huvudsaken är att vi alla har hjärtat på rätta stället och fortsätter kämpar på.

Keep caring!
/Emilia

6 kommentarer:

 1. helt fantastiskt att läsa om detta!
  :)
  du är guld värd som tagit tag i detta!! :)
  nu vet ja va ja ska göra av alla mina restgarner!
  kanske ska ta å kontakta RIA stugan här i Borlänge och höra lite :)

  fortsätt jobba på å lycka till!!

  //Ulrika

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag låter som en bra idé. Skulle vara väldigt kul om "I Care" kunde finnas i fler städer. Funderar på att göra något för de som vill starta "I Care" i sin stad, det verkar vara några stycken.
  Tack för uppmuntran och fortsätt bry dig!
  /Emilia

  SvaraRadera
 3. SÅ himla fin idé! Jag är utomlands till i sommar, men så fort jag kommer hem ska jag skicka dig några rutor från mitt överkasts-projekt som ligger och väntar!

  Men du, jag hittar inte din facebook-grupp! Var är den? (:

  SvaraRadera
 4. Tack! Den ska gå att hitta den genom att söka "I Care" annars vet ja inte, förstår mig inte på data grejer så bra.
  Lycka till!
  /Emilia

  SvaraRadera
 5. Åh jag hittar inte på det ):
  Men du! Kan inte du skicka ett mail till mig och berätta var jag kan skicka en ruta eller två?

  Jag är i Spanien till sommaren så jag kan inte skicka så många på en gång, men nån i alla fall! Jag virkar i ganska tunt bomullsgarn som är tvättbart i 40 grader.

  sandra . kjellin @ telia . com

  SvaraRadera
 6. Vad glad jag blir av att läsa om ditt projekt. Om du vill ha några rutor så bidrar jag gärna. Jag har också ett hjälpprojekt på gång som du kan läsa om på min facebookgrupp
  Projekt Mobilsockan
  eller på
  www.barncancerfonden.se/4876
  Lycka till!
  Kram från AnnaLi

  SvaraRadera